Veel ondernemers stoppen hun bedrijfsmiddelen liever niet in hun wagenpark. Logisch want met een formule 'Financiële Leasing' heb je een interessant alternatief. Zoals de naam al zegt, gaat het hier om een financiële huurformule. De leasingmaatschappij koopt de wagen aan en jij krijgt het gebruiksrecht. Het gaat dus alleen om de huur. Wil je een volledige, operationele leaseformule inclusief onderhoud, reparatie, bijstand, ... informeer dan naar onze formule Free2Move Lease.

De voordelen van financiële leasing

Het is financieel en fiscaal interessant om je wagen te huren via deze formule. Je betaalt terug in maandelijkse termijnen en spreidt dus de kosten, zonder eenmalige grote investering. Nadien kun je de wagen aankopen voor hooguit 15% van de aankoopwaarde. Ook boekhoudkundig is het gunstig door de afschrijving.

Financiële leasing en financiële renting: wat is het verschil?

Het verschil zit vooral in de boekhoudkundige verwerking. Bij leasing gebeurt de balansverwerking via activeren en afschrijven. Bij renting wordt de factuur rechtstreeks als kosten in de resultatenrekening gebracht.

Ook is een verschil voor wat de aankoopoptie betreft. Bij leasing mag dat maximaal 15%, bij renting is dat vanaf 16%. Vraag je boekhouder zeker advies voor de formule die het beste bij jouw situatie past.

Financiële leasing stap voor stap

  • Je kiest bij je Opel-dealer jouw model en opties
  • Je krijgt ter plaatse een voorstel voor jouw renting
  • Opel Finance koopt jouw Opel aan, jij krijgt het gebruiksrecht
  • Je hoeft geen voorschot te betalen
  • De btw betaal je gespreid terug via je maandelijkse factuur
  • Onderhoud, reparatie, banden, bijstand, brandstof en verzekeringen regel je zelf
  • De afgesproken restwaarde op het eind van de looptijd wordt in het contract opgenomen als aankoopoptie van je wagen.

Je Opel dealer helpt je graag bij het opmaken van een offerte op maat van jouw noden.

Vind je dealer

Aanvullende producten voor nog meer gemoedsrust: